Selecteer een pagina

iPhone 6S

Apple heeft de iPhone 6S weer op enkele punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Verwacht geen revolutie, maar simpelweg weer een iets betere smartphone met een snellere processor en betere camera. De grootste innovatie is 3D touch, een technologie waarbij het scherm ‘voelt’ hoe hard je drukt op het scherm. Wat je hiermee kunt doen, lees je in onze iPhone 6S recensie.

iPhone 6S Simlockvrij kopen

Op de volgende websites kun je een simlockvrije iPhone 6S goedkoop kopen

Mobiel.nl logo
Coolblue logo
<html><center><img src="https://iphoneaanbiedingen.eu/wp-content/uploads/2017/10/iPhone-6S-voorkant.jpg" onmouseover="this.src='https://iphoneaanbiedingen.eu/wp-content/uploads/2017/10/iPhone-6S-achterkant.jpg'" onmouseout="this.src='https://iphoneaanbiedingen.eu/wp-content/uploads/2017/10/iPhone-6S-voorkant.jpg'"/></center></html>

iPhone 6S Review

De nieuwe iPhones hebben twee grote verbeteringen ten opzichte van hun voorgangers. 3D Touch en de camera’s. Apple introduceert 3D Touch, een technologie die kan meten hoe hard je op het scherm drukt. Hiermee kan de software extra functies toevoegen. Als je op een app ‘zacht’  drukt, dan verschijnt er extra info of een quick action, zoals een preview of een actie voor een e-mail. Op dit moment bieden vooral Apple’s eigen apps functionaliteit voor de 3D touch, maar appmaker zullen snel volgen om 3D Touch functionaliteit aan hun apps toe te voegen.

De tweede grote vooruitgang zijn de camera’s voor en achter op het toestel. De belangrijkste camera, achter op het toestel, heeft een upgrade gekregen naar 12 megapixels. Daarnaast kan deze camera nu 4K video’s opnemen, waar de iPhone 6 (Plus) ‘slechts’ Full HD video’s kon opnemen. De videokwaliteit is er dus flink op vooruitgegaan en ook de fotokwaliteit is er wat op vooruitgegaan.

De frontcamera heeft echter de grootste upgrade gekregen en de iPhone 6S heeft nu een 5 megapixel camera. Aangezien we in het selfie tijdperk leven, is dit een grote update. Je kunt met de iPhone 6S veel betere selfies maken dan met de iPhone 6. Bovendien heeft Apple de Retina flash toegevoegd. Dit houdt in dat het scherm helemaal wit wordt en hierdoor als flitser dient op het moment dat je een selfie maakt.

3D Touch en de camera’s zijn de grootste verbeteringen in de nieuwe iPhones, maar ook op andere punten is de iPhone geëvolueerd. Zo beschikt de iPhone 6S over de Apple A9 chipset die weer een stukje sneller is dan zijn voorganger. Daarnaast heeft Apple het werkgeheugen verdubbeld naar 2 GB, waardoor multitasken een stukje sneller gaat en ook Safari wat soepeler werkt. De iPhone 6S komt uit met 16GB, 64GB en 128GB opslaggeheugen. We vinden het jamer dat het basismodel slechts beschikt over 16GB, want dat is toch echt magertjes voor een premium model. Houd er rekening mee dat deze iPhone gsm niet beschikt over een MicroSD slot en je het opslaggeheugen dus niet uit kunt breiden.

De iPhone 6S heeft wederom een 4,7 inch scherm met een Full HD 1334 x 750 pixels resolutie. De scherpte komt hiermee uit op 326 pixels per inch. Apple kiest er dus voor om niet met de pixeloorlog mee te gaan en we kunnen hier ons wel in vinden. Bij een scherpte van 326 PPI kunnen de meeste mensen geen afzonderlijke pixels onderscheiden en een hogere scherpte is dus niet erg zinvol. Daarnaast is een nadeel van een hogere resolutie dat dit meer energie van je batterij vraagt.

Door de 3D Touch is de iPhone 6S iets dikker en zwaarder dan zijn voorganger, maar we vinden dit geen nadeel en eigenlijk ligt de iPhone 6S wat steviger in de hand.

De accuduur van dit nieuwe toestel is ook prima en je komt meestal zonder problemen de dag door.

iOS 9

Een nieuwe iPhone betekent een nieuwe iOS versie en met de iPhone 6S zijn we aanbeland bij iOS 9. iOS 9 neemt wat minder ruimte in beslag en is iets zuiniger voor de batterij. Daarnaast staat Siri standaard aan en kun je een vraag aan Siri stellen via het commando ‘Hey Siri’.

Zoals je kunt verwachten kun je met de iPhone 6S internetten via 4G internet. 4G is de nieuwste standaard voor mobiel internet in Nederland en de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile bieden landelijke 4G dekking. Tele2 heeft een 4G netwerk, waarmee het vooral de drukkere delen van Nederland van 4G voorziet. Mocht je niet met 4G kunnen verbinden, dan kun je vaak terugvallen op 3G, dat ook snel genoeg is om soepel te browsen. Daarnaast kun je internetten via WiFi netwerken. Als je thuis beschikt over een draadloos netwerk, dan kun je dus internetten via dit netwerk. We raden ook aan om dit te doen, want je draadloos netwerk is meestal ook snel en alle data die je verbruikt via een WiFi netwerk, gaat niet van je databundel af.

iPhone 6S Kopen

Zoals elk jaar is de nieuwe iPhone weer een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De grootste verbeterpunten zijn 3D Touch en de upgrade van de camera´s. Daarnaast is de iPhone 6S een stukje sneller. Zoals je mag verwachten is de iPhone 6S een van de beste, zo niet de beste smartphone van het moment. Het is een van de snelste toestellen, met een van de beste camera´s, en goede software. Een Android alternatief voor de iPhone 6S is de Sony Xperia Z5 Compact, de enige high-end Android telefoon die qua grootte vergelijkbaar is.

Als je een iPhone 6S wilt kopen, dan moet je wel diep in de buidel tasten, want de 16 GB versie heeft een introductieprijs van €770. Deze prijs zal waarschijnlijk maar langzaam dalen, zoals we ook zagen bij voorgaande iPhone modellen.

Check de webshops hierboven als je aanbiedingen wilt checken voor een losse, simlockvrije iPhone 6S. Als je dit toestel met abonnement wilt bestellen, dan kun je onder het abonnemententabblad de beste iPhone 6S abonnement aanbiedingen vinden. In onze vergelijker vind je abonnementen van alle grote providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile. Verder kun je je abonnement naar wens samenstellen en bijvoorbeeld de grootte van je belbundel en databundel instellen. Een iPhone 6S sim only combinatie kan eveneens een scherpe deal opleveren. Bij deze combinatie koop je het toestel los van het abonnement en aangezien sim only abonnementen vaak scherp geprijsd zijn, levert de combinatie tevens vaak een scherpe deal op.

De iPhone 6S komt uit in de kleuren Space Gray (iPhone 6S grijs), Silver (iPhone 6S zilver), Gold (iPhone 6S goud), Rose Gold (iPhone 6S roze/goud).

Specificaties iPhone 6S

Afmetingen (hxbxd in mm) 138,3 x 67,1 x 7,1
Gewicht (gram) 143
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 1715 Li-Po
Processor Apple A9
Intern geheugen 2 GB RAM
Extern geheugen 16/64/128 GB
Scherm 4,7 inch IPS LCD LED-backlit capacitive touchscreen
Schermresolutie 1334 x 750 pixels
Pixeldichtheid 326 PPI
Screen-to-body-ratio 65,6%
Main Camera 12 megapixels, autofocus, dual-LED flitser. 4K video. 2160p 30fps, 1080p 60 fps
Frontcamera 5 megapixels. 1080p 30fps
Besturingssysteem iOS 9
Media Alle standaarden
SIM Nano-SIM
Mobiele verbinding 2G, 3G, 4G
Vingerafdrukscanner ja
Waterdicht nee
WLAN/WiFi ja
GPS A-GPS
Bluetooth ja, Bluetooth 4.1
USB versie 2.0
NFC ja
Kleuren Grijs, zilver, goud, goud/rose

 


 

Bekijk hier de reviewvideo van de iPhone 6S van onze collega’s van The Verge.

<div id="price-comparator"> </div><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script src="https://pcnltelecom.tdsapi.com/portal/iframe.js" type="text/javascript"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script type="text/javascript"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> // <![CDATA[<!-- [et_pb_line_break_holder] --> PriceComparator.load('price-comparator', 'mz50y2ugot3h_HaYZeH01w', {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> iframeOptions: {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> changePhone: false,<!-- [et_pb_line_break_holder] --> filter: {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> ean: '0888462561563'<!-- [et_pb_line_break_holder] --> }<!-- [et_pb_line_break_holder] --> },<!-- [et_pb_line_break_holder] --> loadJQuery: false,<!-- [et_pb_line_break_holder] --> replaceState: true<!-- [et_pb_line_break_holder] --> });<!-- [et_pb_line_break_holder] --> // ]]><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>