Selecteer een pagina

iPhone 6

Apple heeft in 2014 besloten zijn nieuwe iPhones groter te maken. De iPhone 6 heeft een 4,7 scherm en de tegelijkertijd uitgebrachte iPhone 6 Plus heeft maar liefst een 5,5 inch scherm. Wellicht dat Steve Jobs zich in zijn graf om zou draaien, maar de markt is veranderd en mensen willen een groter scherm.
We snappen Apple dan ook wel en juichen deze grotere iPhones ook toe.

iPhone 6 Simlockvrij kopen

Op de volgende websites kun je een simlockvrije iPhone 6 goedkoop online kopen

Mobiel.nl logo

De voorkant van iPhone 6S

iPhone 6 Review

De belangrijkste verandering van de nieuwe iPhones lijkt dus het grotere scherm. Apple heeft een vrij rigoreuze stap genomen door het scherm van de iPhone 6 0,7 inch groter te maken dan dat van de iPhone 5S. De iPhone 6 Plus is zelfs nog een stuk groter met een schermgrootte van 5,5 inch.

Hoewel wijlen Steve Jobs zweerde bij een 3,5 inch groot scherm is de smartphone markt sinds zijn dood veranderd. Android toestellen werden groter en groter, maar ook populairder en populairder. Hoewel de ‘kleine’ iPhone ook populair bleef, zijn er steeds meer mensen die de voorkeur geven aan een groot scherm. De high-end Android toestellen in 2014 hebben bijna allemaal een schermgrootte van tussen de 5 en 5,2 inch. Daarmee is de iPhone 6 nog relatief klein, maar dit vinden we geen probleem.

Zelf vinden we 4,7 inch namelijk toch fijner in de hand liggen en makkelijker te besturen.

Omdat de iPhone 6 een groter scherm heeft dan zijn voorganger, heeft Apple ook de resolutie van het scherm opgeschroefd en deze is nu 1334 bij 750 pixels. Hiermee is de scherpte van het scherm precies gelijk gebleven met dat van de iPhone 5S met een scherpte van 326 PPI (Pixel per Inch). Hiermee is de scherpte weliswaar (een stuk) lager dan high-end Android toestellen, die schermen hebben met een PPI van meer dan 400. Alleen het menselijke oog ziet het verschil amper in onze ervaring en je moet wel heel goed kijken om verschil in scherpte te zien. Aangezien een hogere resolutie leidt tot een slechte accuduur, juichen we de keuzen van Apple toe om voor deze resolutie te kiezen.

De Apple A8 komt met een nieuwe processor, de Apple A8. Dit is de tweede 64-bits processor en Apple claimt dat deze chipset 2 keer zo veel transistoren datn zijn voorganger heeft. Hierdoor zou de CPU 25% meer rekenkracht hebben dan zijn voorganger en de GPU (voor grafische bewerkingen), maar liefst 50%. Dit hebben we nog niet kunnen benchmarken, maar, zoals je mag verwachten, is de iPhone 6 retesnel. Het nieuwe iOS 8, waarover later meer, reageert onmiddellijk, apps starten meteen op, video’s lopen vloeiend, en games zien er super uit. Apple heeft op dit punt een reputatie hoog te houden en stelt ons niet teleur.

8 Megapixel iSight Camera

Apple heeft wederom gekozen voor een 8 megapixel camera voor de iPhone 6, maar de iPhone 6 camera gebruikt wel een volledig nieuwe sensor. Zonder al te technisch te worden moet deze sensor er voor zorgen dat de focustijd flink omlaag gaat. Daarnaast biedt de camera nu ondersteuning voor 1080p video’s met een framerate van 60fps. Verder is het beelden in de slow motion-stand verhoogd van 120 naar 240fps. Voorop zit een 2,2 megapixel camera, waarmee je inmiddels welbekende selfie kunt maken of mee kunt videochatten.

Sneller Internet

De iPhone 6 ondersteunt 4G categorie 4 internet dat snelheden ondersteunt tot 150Mbit/s. Ook ondersteunt de iPhone 6, in tegenstelling tot zijn voorganger, WiFi 802.11ac. Hiermee is sneller internet mogelijk via WiFi. Wel moet gezegd worden dat dit weliswaar noviteiten zijn voor de iPhone, maar dat dit al beschikbaar was voor verscheidene Android telefoons.

NFC

Ook nieuw aan de iPhone 6 is de aanwezigheid van een NFC-chip, die al enkele jaren te vinden zijn in Android en Windows telefoons. Apple wil deze chip, bedoeld voor communicatie op korte afstand, gebruiken voor de nieuwe dienst Apple Pay. Apple is een samenwerking aangegaan met creditcard maatschappijen (American Express, MasterCard en Visa, en een zestal banken. Gebruikers van Apple Pay kunnen hun iPhone via de Passbook app koppelen aan hun iPhone. Bij betaalpunten die beschikken over een NFC chip, kunnen gebruikers vervolgens betalen door simpelweg hun iPhone tegen de NFC-terminal te houden, via een Touch-ID sensor in de homeknop kan de betaling vervolgens goedgekeurd worden. Volgens Apple zijn er al 200.000 bestaande betaalautomaten die NFC ondersteunen en hebben ondermeer McDonalds, Bloomingdales en Starbucks reeds toegezegd om dit initiatief te gaan ondersteunen.

Verder kan de iPhone 6 via Bluetooth communiceren met andere elektronische apparaten, zoals de Apple Watch, die Apple tegelijkertijd met de nieuwe iPhones presenteerde.

iOS 8

Een nieuwe iPhone komt ook met een nieuwe versie van iOS en met de iPhone 6 zijn we aanbeland bij iOS8. Een grote verandering is dat Apple iOS open heeft gesteld voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld widgets ontwikkelen voor het notificatiescherm. Daarnaast is er nu ondersteuning voor meerdere toetsenborden. Onder meer Swiftkey en Swype, zeer populair op Android, hebben aangegeven een virtueel toetsenbord voor iOS te zullen gaan ontwikkelen. Het standaard toetsenbord van iOS is overigens ook verbeterd en kan nu ook woorden voorspellen.

Conclusie en iPhone 6 Kopen

De iPhone 6 is natuurlijk weer een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Wat wel frappant is dat Apple voor de verbeteringen heeft gekeken naar Android. Zo is het grotere scherm, het openen van iOS voor ontwikkelaars, en de toevoeging van NFC toch vooral een reactie in plaats van een innovatie actie van Apple zelf. Apple’s app store vinden we nog steeds nummer 1 op app gebied, maar alle populaire apps zijn ook voor Android beschikbaar. De vraag is dan of je de iPhone de meerprijs ten opzichte van een Android toestel waard is. Met de iPhone 6 gaat Apple de concurrentie aan met de Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S5 en HTC One M8, maar het Android toestel dat het dichst bij de iPhone 6 in de buurt komt is toch de Sony Xperia Z3 Compact, dat over een bijna even groot scherm beschikt en ook zeer high-end is.

Wil je de iPhone 6 zonder abonnement kopen, dan kun je bij webshops hierboven terecht voor en simlock vrije iPhone 6. In het abonnementent tab vind je de de goedkoopste iPhone 6 abonnementen.

iPhone 6 Sim Only Aanbieding

Behalve een reguliere abonnement aanbieding, kan een sim only combinatie ook een zeer scherpe deal opleveren. Wil je een iPhone 6 met sim only abonnement, dan moet je eerst een simlock vrije iPhone 6 zonder abonnement aanschaffen. Hierna kun je op onze iPhone sim only pagina een sim only abonnement naar wens samenstellen.

Specificaties iPhone 6

Afmetingen (hxbxd in mm) 138,1 x 67 x 6,9
Gewicht (gram) 129
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij nog niet bekend
Processor Apple A8
Intern geheugen 1 GB RAM
Extern geheugen 16GB, 32GB, 64GB
Scherm 4,7 inch LED-backlit IPS LCD
Schermresolutie 1334 x 750 pixels
Pixeldichtheid 326 PPI
Screen-to-body-ratio 65,6%
Main Camera 8 megapixels
Frontcamera 1,2 megapixels
Besturingssysteem iOS 8
Media Alle standaarden
SIM Nano-SIM
Mobiele verbinding 2G, 3G, 4G
Vingerafdrukscanner ja
Waterdicht ja, IP67
WLAN/WiFi ja
GPS A-GPS
Bluetooth ja, Bluetooth 4.0
USB versie 2.0
NFC ja
Kleuren grijs, wit/zilver, goud
 


 

Bekijk hier de hands on video van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van onze collega’s van The Verge.