Selecteer een pagina

iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is de grootste iPhone die ooit is uitgekomen. Deze nieuwe iPhone heeft maar liefst een 5,5 inch scherm met een Full HD 1920 bij 1080 pixel resolutie. Apple reageert hiermee (eindelijk) op de grote high-end Android telefoons.
Is het grote scherm van de iPhone 6 Plus handig of is het alleen maar een reactie op de grote Android telefoons. Je kunt het lezen in onze review.

iPhone 6 Plus Simlockvrij kopen

Bij de volgende online shops kun je een simlockvrije iPhone 6 Plus goedkoop bestellen.

Mobiel.nl logo

Coolblue logo
De voorkant van de iPhone 6 Plus

iPhone 6  Plus Review

De iPhone 6 Plus is groot. Bijna zo groot we dat het een phablet zouden kunnen noemen. Hoe we het ook noemen, Apple gaat met het 5,5 inch scherm van de iPhone 6 Plus mee in de populariteit van de grote Android toestellen, zoals de Samsung Galaxy Note.

Het 5,5 inch scherm van de iPhone 6 Plus heeft een Full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Hiermee heeft het touchscreen een scherpte van 401 PPI (pixels per inch). Hiermee is het scherm minder scherp dan dat van een concurrent zoals de Samsung Galaxy Note 4, die een 5,7 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, wat leidt tot een scherpte van 515. De terechte vraag is echter wel of je dit verschil ziet. Onze ervaring is dat het menselijk oog in de praktijk dit verschil niet ziet. Wij denken dan ook dat het zonde is van de accuduur om de resolutie onnodig hoog te maken.

Doot het grotere scherm zijn ook alle pictogrammen een stukje groter en dit kan prettig zijn voor veel mensen. Ook ondersteunt de iPhone 6 Plus landscape mode voor iOS, wat een noviteit is.

Behalve het grotere scherm zijn de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zeer gelijkende telefoons.

Apple A8 Chipset

Zo beschikt deze grote iPhone over de nieuwe Apple A8 chipset. Volgens Apple heeft zitten er in deze chipset 2 keer zo veel transistors dan in de chipset van de iPhone 5S, wat hem tot 25% sneller moeten maken en de GPU zou zelfs tot 50% sneller zijn. In de praktijk kunnen we zeggen dat deze nieuwe iPhone weer razendsnel is. iOS draait lekker snel, apps starten meteen op en deze iPhone 6 Plus is een ideale game telefoon. Ondanks het 1 GB werkgeheugen gaat ook mulitasken moeiteloos.

iSight Camera

Net zoals de iPhones vorig jaar beschikt de iPhone 6 Plus over een 8 megapixel camera. Wel heeft Apple een compleet nieuwe lens te maken. Deze lens zou vooral een kortere focustijd leveren, waardoor je dus sneller foto’s kunt maken. Zoals we van Apple mogen verwachten is de camera van de iPhone 6 Plus een waardige vervanger voor een goede compact camera en kun je deze dus voortaan thuis laten. Voorop op de iPhone 6 Plus zit een 2,2 megapixel camera, waarmee je selfie kunt maken of kunt videochatten.

Snel Internet

Apple heeft de internet snelheid van de nieuwe iPhones (theoretisch) verhoogd. Zo ondersteunt de iPhone 6 Plus 4G categorie 4 dat internet snelheid ondersteunt tot 150 Mbit/S. Ook ondersteunt de iPhone 6 Plus nu WiFi 802.11ac, de snelste standaard voor WiFi internet op dit moment. Wil je met deze telefoon internetten via 4G dan moet je er wel op letten of ten eerste jouw provider 4G dekking heeft in jouw regio en ten tweede of je een 4G abonnement hebt. Snel internetten kan ook via WiFi internet, zoals een draadloos thuisnetwerk.

Via Bluetooth 4.0 kan deze smartphone communiceren met andere elektronische apparaten die over Bluetooth. Apple presenteerde gisteren naast de nieuwe iPhones ook voor het eerst een Apple horloge. Dit horloge is een accessoire die samenwerkt met je iPhone en onder andere notificaties doorgeeft.

Zoals elke smartphone is de iPhone 6 Plus ook een video- en MP3-speler. Dankzij het grote scherm is dit toestel zeer geschikt om video’s op te kijken. Ook kun je overal je favoriete muziek meenemen. De iPhone 6 Plus komt in een 16GB, 64 GB en 128 GB versie. Omdat het opslaggeheugen niet uitbreidbaar is, moet je vantevoren goed nadenken hoeveel opslaggeheugen je nodig denkt te hebben.

NFC Apple Play

Apple gaat met de nieuwe iPhones ook overstag met NFC. Deze chip, bedoeld voor draadloze communicatie op korte afstand, is al jaren te vinden in Android en Windows telefoon, maar had zijn weg nog niet gevonden naar de iPhone. Tot nu toe dan. Apple heeft direct grote plannen met de NFC chip, want het introduceert tevens Apple Pay. Dit is een betaaldienst waarmee je via je iPhone zult gaan kunnen betalen. Je kunt je credictcard (American Express, Mastercard, Visa) of pinpas toevoegen via PassBook waarna je bij een NFC compatible betaalterminaal kunt betalen. Je kunt een betaling bevestigen via de homeknop, die een vingerafdrukscanner heeft.

Onder andere Starbuck, McDonalds en Bloomingdales hebben hun medewerking al toegezegd aan Apple Pay. Tot nu hebben andere initiatieven om te betalen via je smartphone weinig opgeleverd, maar we zijn benieuwd of Apple hiermee wel succes behaald.

iOS 8

De introductie van de nieuwe iPhones gaat gepaard met met introductie van een nieuwe versie van iOS. De belangrijkste veranderingen van iOS 8 zijn dat Apple het besturingssysteem meer heeft opengesteld naar ontwikkelaars, zodat deze bijvoorbeeld een widget voor het notificatiescherm kunnen maken. Ook is het vanaf mogelijk om een alternatief toetsenbord in te stellen, zoals Swiftkey.

Conclusie en iPhone 6 Plus Kopen

De laatste jaren zijn grote Android telefoons steeds populairder geworden en Apple reageert nu op deze trend met de iPhone 6 Plus. Reageren is een woord dat wel vaker in ons opkomt bij de iPhone 6 Plus. Zo zijn de meeste veranderingen, zoals de toevoeging van NFC, ondersteuning van snellere internet standaarden, zaken die al terug te vinden waren bij Android telefoons. Laat er geen misverstand over bestaan, de iPhone 6 Plus is een topper, maar geen telefoon die met grote innovaties komt. De vraag is dan ook of de hoge prijs van iPhone 6 Plus terecht is. De iPhone 6 Plus is namelijk een stuk duurder dan de Samsung Galaxy Note 4, in onze ogen de grote concurrent van de iPhone 6 Plus.

Wil je een iPhone 6 Plus aanschaffen, dan kun je bij de webshops hierboven terecht voor een goedkope iPhone 6 Plus zonder abonnement. Wil je een iPhone 6 Plus met nieuw abonnement aanschaffen, dan kun je bij de abo tab hiernaast terecht voor de goedkoopte iPhone 6 Plus abonnementen.

iPhone 6 Plus Sim Only Aanbiedingen

Behalve reguliere abonnement aanbiedingen kan een los toestel met sim only abonnement ook een zeer scherpe deal opleveren. Als je een iPhone 6 Plus met sim only abonnement wilt kopen, dan koop je eerst een los toestel zonder abonnement, waarna je op onze iPhone sim only vergelijker, een sim only abonnement naar wens kunt samenstellen.

Specificaties iPhone 6 Plus

Afmetingen (hxbxd in mm) 158,1 x 77,8 x 7,1
Gewicht (gram) 172
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij nog niet bekend
Processor Apple A8
Intern geheugen 1 GB RAM
Extern geheugen 16GB, 32GB, 64GB
Scherm 5,5 inch LED-backlit IPS LCD
Schermresolutie 1920 x 1080 pixels
Pixeldichtheid 401 PPI
Screen-to-body-ratio niet bekend
Main Camera 8 megapixels
Frontcamera 2 megapixels
Besturingssysteem iOS 8
Media Alle standaarden
SIM Nano-SIM
Mobiele verbinding 2G, 3G, 4G
Vingerafdrukscanner ja
Waterdicht niet bekend
WLAN/WiFi ja
GPS A-GPS
Bluetooth ja
USB versie 2.0
NFC ja
Kleuren grijs, zilver, goud


Bekijk hier de reviewvideo van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van onze collega’s van The Verge.