Selecteer een pagina

Siri

 

Siri is een gratis voice command applicatie voor de iPhone. Met Siri kun je vragen stellen aan je iPhone, waar Siri dan zo goed mogelijk antwoord op probeert te geven. Zo kun je bijvoorbeeld vragen: “What’s the weather in London tomorrow?”, waarna Siri beantwoordt hoe het weer morgen in Londen is. Op dit moment is Siri alleen beschikbaar voor de iPhone 4S en helaas nog niet in het Nederlands. Siri kan ook berichten voor je sturen en je agenda bijwerken. De volgende Siri video laat zien hoe Siri werkt als persoonlijke assistent.

 

 

 

Korte Geschiedenis Siri

Siri Inc werd in 2007 opgericht door Dag Kittlaus, Adam Cheyer en Tom Gruber. Siri werd eerst uitgebracht als een app in Apple’s App Store in de Verenigde Staten. In april 2010 werd Siri overgenomen door Apple. Met de lancering van de iPhone 4S (oktober 2011) werd Siri een onderdeel van iOS. De originele Siri app verdween uit de App Store.

 

Hoe geeft Siri antwoord?

Siri haalt informatie uit andere toepassingen om je antwoord te geven op je vraag. Zo is er een wisselwerking tussen Sir en apps als weerberichten, aandelen, kalender, herinneringen, klok, webbrowser en kaarten. Apple beweert ook dat Siri voorkeuren ontwikkelt, zodat het de gebruikers’ vragen beter en persoonlijker kan beantwoorden.

 

Siri Grappig

Eén van de redenen dat Siri zo goed werd ontvangen is dat het ook op ongepaste vragen grappige antwoorden kon geven. Zo kon Siri advies geven waar je het beste illegale drugs kon kopen of hoeren kon vinden. Ook heeft Siri een soort van persoonlijkheid en kan het verschillende antwoorden geven op identieke vragen en kan je persoonlijke vragen stellen aan Siri. De volgende video laat zien welke grappige je dingen zoal kunt vragen aan Siri.

 

 

Siri Talen

Op dit moment is Siri beschikbaar voor de talen Engels, Frans, Duits en Japans. We hopen dat Siri snel beschikbaar komt voor het Nederlands! In de tussentijd kun je wel in het Engels tegen je iPhone praten.