Selecteer een pagina

Kan ik iPhone apps op mijn iPad installeren?

Als je een iPhone hebt en veel apps op je iPhone gebruikt en voor je iPhone hebt gekocht, dan is het fijn dat je deze apps ook op een iPad kunt installeren en gebruiken. Daarom is het handig dat je jouw iPhone apps meestal wel op een iPad kunt installeren. Ik zeg meestal omdat dit voor sommige apps niet mogelijk is helaas.

Als je naar de App Store gaat op je iPad en naar een app zoekt krijg je een overzicht van gevonden apps. In iOS 6 zie je bovenaan een tab ‘iPad’ en iPhone’. Als je op iPhone klikt zie je de apps die speciaal voor een iPhone ontworpen zijn.

Veel developers ontwikkelen voor de iPhone en iPad een aparte versie van hun app, waarbij voor de beeldscherminstellingen (resolutie, formaat) anders zijn. Als een app alleen voor de iPhone ontwikkeld is, bijvoorbeeld Albert Heijn’s Appie, dan kun je deze echter wel vaak installeren op je iPad. Deze app wordt dan vergroot op je iPad of neemt ongeveer de helft van het scherm in beslag. De app komt dan visueel misschien niet helemaal tot zijn recht, maar je kunt hem wel installeren en gebruiken.

 

Als een developer een aparte app ontwikkeld heeft voor zowel de iPhone als de iPad dan kan de developer ervoor kiezen dat je bij aanschaf deze op beide apparaten kunt installeren. Deze apps kun je herkennen door een plusje bij de prijs. Als je dus een iPhone app koopt met een plusje kun je ook de iPad versie installeren op je iPad (mits deze beschikbaar is uiteraard). De keuze hiervoor is wel afhankelijk van de app developer, maar veel developers kiezen ervoor om dit te doen, omdat dit de app aantrekkelijker maakt voor consumenten.

 

Sommige apps kun je echter niet installeren, omdat je iPad niet over de benodigde functionaliteit voor die app beschikt. Een voorbeeld van een app die je niet kunt installeren op een iPad WiFi only is een navigatie-app, omdat een iPad WiFi only niet over een GPS ontvanger beschikt.