Selecteer een pagina

Hoe kan ik mijn iPhone updaten?

Als Apple een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem iOS uitbrengt is het verstandig om je iPhone naar de laatste versie te updaten. Niet alleen is de laatste versie van iOS vaak veiliger, maar ook bevat de nieuwste iOS nieuwe functies die de gebruikerservaring van je iPhone verbeteren. In dit artikel leg ik kort uit hoe je je iPhone kunt upgraden. Gelukkig is dit niet moeilijk en is je iPhone snel weer up to date!

Hoe kan ik mijn iPhone upgraden:

  1. Zorg er eerst voor dat je iPhone verbonden is met een energiebron, zodat deze niet uitvalt tijdens het updateproces. Om mogelijk dataverlies te voorkomen, zorg ervoor dat je iPhone verbonden is met een WiFi netwerk.
  2. Ga naar ‘Instellingen’, vervolgens naar ‘Algemeen’ en kies dan ‘Software- update’.
  3. Als iOS up to date is, dan verschijnt dit in beeld en hoef je niets te doen. Als er een update beschikbaar is, kies dan ‘Downloaden’.
  4. Als je iPhone de update gedownload heeft, verschijnt er een pop-up in beeld met de vraag of je deze update nu wilt installeren. Kies nu om de iPhone update te installeren.
  5. De iOS update wordt nu geïnstalleerd en hierna is de software van je iPhone weer helemaal up to date.

Je hoeft overigens niet zelf elke dag te controleren of er een  nieuwe update beschikbaar is, want iOS zal zelf een notificatie geven als er een update voor iOS beschikbaar is. iOS is overigens niet alleen een besturingssysteem voor iPhones, maar ook het OS voor iPad en iPod. Het updaten van deze apparaten verloopt dan ook op dezelfde manier.