Selecteer een pagina

Hoe kan ik mijn iPhone unlocken?

Een simlock is een ‘slot’ op een smartphone, waardoor het toestel alleen met een simkaart van een bepaalde provider werkt. Dit is meestal het geval als je een telefoon samen met een abonnement koopt. Als je abonnement echter ten einde loopt, wil je misschien overstappen naar ander, goedkoper abonnement van een andere provider. Of misschien wil je je iPhone verkopen, omdat je toe bent aan een nieuwe smartphone. In beide gevallen zul je je iPhone willen unlocken.

Als je wilt overstappen naar een andere provider, dan wil je natuurlijk dat je iPhone werkt met een simkaart van een andere provider. Een iPhone simlock vrijmaken, maakt deze tevens meer waard, omdat een koper met de gekochte iPhone zelf een provider kan kiezen.

Gelukkig zijn de meeste verkochte iPhones in Nederland reeds simlock vrij en hoef je deze dus niet simlock vrij te maken. Soms kan je iPhone echter gesimlocked zijn. Op de volgende manier kun je checken of je iPhone simlock vrij is.

 

Checken of iPhone simlockvrij is

  1. Eerst heb je het IMEI nummer van je iPhone nodig. Dit kun je vinden door *#06# te ‘bellen’ of onder instellingen.
  2. Ga naar de website http://www.imei.info/. Meld je hier aan en vul het IMEI nummer van je iPhone in. Vervolgens krijg je verschillende eigenschappen van je toestel te zien, waaronder of het toestel simlock vrij is.

Is je iPhone simlock vrij, dan ben je klaar! Mocht dit niet het geval zijn, dan wil je waarschijnlijk je iPhone unlocken. Dit kan op verschillende manieren, waaronder via een jailbreak, maar wij adviseren om een iPhone unlockcode bij de provider van je abonnement aan te vragen. Providers in Nederland zijn verplicht deze een jaar na aanschaf kostenloos te verstrekken. Wil je al eerder een unlockcode voor je iPhone, dan kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

 

We hebben hieronder een lijstje gemaakt met providers en de pagina waarop je voor die provider een unlockcode kunt aanvragen. Klik dus op jouw provider en vraag vervolgens een unlockcode aan.

 

iPhone Unlockcode aanvragen

KPN. Vul het aanvraagformulier in om een KPN unlockcode voor je iPhone aan te vragen.

Vodafone. Vodafone zegt alleen simlockvrije iPhones te leveren. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je op deze pagina een Vodafone unlockcode aanvragen.

T-Mobile. Op deze pagina kun je ten eerste checken of je toestel simlockvrij is en ook meteen unlocken een jaar na aanschaf van je telefoon.

Tele2. Tele2 verwijdert een simlock automatisch 12 maanden na aanschaf van je gsm.

Telfort. Op de website van Telfort kun je een aanvraagformulier invullen voor een unlockcode.

 

Hopelijk weet je nu hoe je kunt checken of je iPhone toestel simlockvrij is en hoe je een unlockcode kunt aanvragen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je deze hieronder stellen.