Selecteer een pagina

Hoe kan ik een iPhone app installeren?

Apps zijn toepassingen, oftewel programma’s die je op je iPhone kunt installeren. iPhone apps zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er apps om media te kijken (bijvoorbeeld Uitzending Gemist), spelletjes te spelen (Angry Birds), te bankieren,  en noem maar op! Op dit moment zijn er al meer dan 600.000(!) apps beschikbaar in Apple’s app store en dit is één van de redenen waarom de iPhone zo populair is. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je een applicatie op je iPhone kunt installeren. Gelukkig is dit niet moeilijk en zul je het na één keer zelf kunnen. Neem de volgende stappen om een iPhone toepassing te installeren.

 

  1. Klik op ‘App Store’ op je startscherm.
  2. Je zult vervolgens een scherm krijgen met uitgelichte apps. Om één van deze apps te bekijken kun je er simpelweg op klikken. Je kunt ook zoeken door rechtsboven in het zoekmenu op een bepaalde term te zoeken (bijvoorbeeld ‘Uitzending Gemist’). Daarnaast kun je bladeren door categoriën die bovenaan het scherm staan. Verder kun je bladeren door hitlijsten, onderaan het scherm), je laten adviseren via Genius en je aankopen bekijken.
  3. Als je een app hebt gevonden die je wilt installeren klik je op een app.
  4. Nu kom je bij een info scherm van de app zelf. Als de app gratis is, klik je op ‘Gratis’ en vervolgens op ‘Installeer App’. Nu moet je je iPhone wachtwoord invullen en hierna wordt de app geïnstalleerd en verschijnt deze tussen de andere apps. Als het een betaalde app betreft dan klik je op de prijs en vervolgens ‘koop app’. Ook nu moet je je wachtwoord invullen. De aankoopprijs wordt van je creditcard afgeschreven.

Deze stappen zien er misschien ingewikkeld uit, maar als je met je iPhone gaat spelen, dan kom je er waarschijnlijk al vanzelf uit. Als je een app wilt verwijderen, kijk dan in ons artikel: hoe verwijder je een app van je iPhone.