Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 5S en iPhone 5C?

11 september 2013 door

In september 2013 presenteerde Apple voor het eerst in de historie niet 'één maar twee smartphones: de iPhone 5S en iPhone 5C. De iPhone 5S is het premium, duurdere model van de twee, terwijl de iPhone 5C de goedkopere van de twee is. Waar Apple fanboys en girls het tot nu makkelijk hadden, want met één iPhone per jaar was de keuze makkelijk, moeten zij nu kiezen tussen twee nieuwe smartphones.

Gelukkig zijn we de beroersten niet en zullen we deze twee smartphones naast elkaar leggen. Op deze manier kun je een goede keuze maken over welke nieuwe iPhone het meest geschikt is voor jou.

 

                              iPhone 5S vs iPhone 5C Vergelijking

iPhone 5S

iPhone-5S-achterkant

Vingerafdrukscanner

4" scherm 1136 x 640 pixels

Apple A7 CPU

16, 32 of 64 GB

Prijs los (16GB): €699

iPhone 5C

iPhone-5C-voorkant

Geen vingerafdrukscanner

4" scherm 1136 x 640 pixels

Apple A6 CPU

16, 32 of 64 GB

Prijs los (16GB): €599

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vingerafdrukscanner

De grootste revolutionaire innovatie van de iPhone 5S is de vingerafdrukscanner, die verwerkt is in de home-button. Hiermee kun je deze nieuwe iPhone snel unlocken door je duim op de home-button te leggen. Dit is echt heel handig en scheelt steeds een paar seconden. We denken ook dat als je dit gewend bent, dat je niet meer terug wilt.

 

Behuizing

De iPhone 5S heeft de bekende aluminium behuizing met aan de boven- en onderkant geflankeerd met glazen stroken. Hierdoor voelt de iPhone 5S lekker stevig in de hand en als een echt premium toestel. De iPhone 5C beschikt over een polycarbonaat behuizing, oftewel plastic. Smaken verschillen, maar veel mensen vinden plastic minder fijn en goedkoper aanvoelen. Wel zal plastic minder snel breken dan glas, als je het op de grond laat vallen, dus dat is dan wel een voordeel van plastic.

De iPhone 5S komt uit in de degelijke kleuren zwart, zilver en goud (ziet er minder cheesy uit dan het klinkt). De iPhone 5C komt uit diverse felle kleuren, waardoor we denken dat Apple zich met deze telefoon meer op de jongeren richt.

 

Snel, sneller

De iPhone beschikt over de nieuwe 64-bits A7 chipset, waardoor deze smartphone razendsnel is. Alleen merk je het snelheidsverschil met de iPhone 5S, die beschikt over A6 chipset die ook in de iPhone 5 meestal niet. Dit komt omdat de iPhone 5C bij de meeste taken, zoals het internet browsen, ook razendsnel is. Het snelheidsverschil kun je wel merken bij intensieve apps, zoals sommige games. Hier scoort de iPhone 5S echt beter dan de iPhone 5C. Beide smartphones beschikken overigens over hetzelfde 4 inch scherm met dezelfde 1136 bij 640 pixels resolutie. Beide schermen zijn ook scherp en helder en gewoon prima.

 

Camera: evolutie

Apple heeft de camera van de iPhone 5S iets verbeterd ten opzichte van die van de iPhone 5C. Zo beschikt de iPhone 5S over een dual-led flitser, een iets grotere sensor, waardoor vooral foto's in donkere omgeving wat beter uit de verf zouden moeten komen. Beide smartphone camera's zijn overigens 8 megapixel.

 

iOS7

Beide iPhones beschikken over het nieuwe iOS7. Dit besturingssysteem werkt prima en snel op zowel de iPhone 5S en iPhone 5C.

 

Prijs

De iPhone 5S met 16GB opslaggeheugen gaat €699 kosten. Hiermee is de iPhone 5S €100 duurder dan de iPhone 5C, die dus €599 gaat kosten. Of het verschil tussen de iPhone 5S en 5C €100 waard is, dat ligt aan jou. Wel hopen we dat je met dit artikel goed geïnformeerd hebben.

 

klik hier voor meer iPhone 5S informatie of iPhone 5C informatie.