iPhone 5 versus iPhone 4S

Sinds kort is de iPhone 5 verkrijgbaar in Nederland, wat velen niet onopgemerkt zal zijn gebleven. De nieuwe iPhone 5 is zeker een verbetering ten opzichte van de iPhone 4S, maar sommigen van jullie zullen zich afvragen of het de moeite waard is om je iPhone 4S te vervangen door de nieuwe iPhone. Anderen zullen twijfelen of ze de nieuwe iPhone 5 willen bestellen of toch liever de goedkopere iPhone 4S willen kopen. Daarom zullen we in dit artikel de iPhone 5 met de iPhone 4S vergelijken, zodat jullie een goede beslissing kunnen nemen.

 

                              iPhone 5 vs iPhone 4S Vergelijking

iPhone 5

iphone-5

iOS 6

4" scherm 1136 x 640 pixels

Apple A6 CPU

16, 32 of 64 GB

Prijs los (16GB): €699

iPhone 4S

iphone-4s

iOS 6

3,5 " scherm 960 x 640 pixels

Apple A5 CPU

16, 32 of 64 GB

Prijs los (16GB): €547

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hardware iPhone 5 versus iPhone 4S

Zoals je kunt zien zijn de hardware verschillen tussen de iPhone 5 en de iPhone 4S niet revolutionair. Het meest in het oog springende verschil is het grotere scherm van de iPhone 5, waarmee Apple voor het eerst een iPhone uitbrengt met een 4 inch scherm. Apple heeft geen duidelijke reden gegeven voor het vergroten van het scherm, maar het bedrijf lijkt mee te gaan in de populariteit van concurrerende smartphones met grotere schermen. De pixeldichtheid (scherpte) van de beide iPhones is nagenoeg gelijk en Apple geeft beide schermen de term Retina mee, hetgeen betekent dat je de pixels nauwelijks van elkaar kunt onderscheiden.

Een ander verschil dat de meeste mensen meteen zullen merken is dat de iPhone 5 een stuk dunner en lichter is dan zijn voorganger, waardoor die lekkerder in de hand ligt.

Zoals bij de lancering van elke iPhone zit in de iPhone 5 een nieuwe processor, de Apple A6, en deze is weer een stukje sneller dan de Apple A5 processor die in de iPhone 4S zit. Beide Apple telefoons komen uit in een versie met 16 GB, 32GB en 64 GB opslaggeheugen en in beide iPhones kun je het opslaggeheugen niet uitbreiden.

De camera van beide iPhones is 8 megapixels, maar Apple heeft de camera van de iPhone 5 wel verbeterd, zodat foto's sneller genomen kunnen worden en foto's in donkere situaties beter zijn.

De nieuwe iPhone 5 is LTE (4G) compatible, in tegenstelling tot zijn voorganger, maar hier heb je in Nederland niets aan aangezien het 4G netwerk nog niet beschikbaar is in Nederland.

 

Software iPhone 5 versus iPhone 4S

Met de lancering van de iPhone 5 en iOS 6, kun je de software van de iPhone 4S ook updaten naar iOS 6. Beide iPhones draaien dus op iOS 6. Hiet zit dus geen verschil tussen.

 

Prijzen iPhone 5 en iPhone 4S

De laagste prijzen die we konden vinden voor beide iPhones simlock vrij met 16 GB opslaggeheugen is €699 voor de iPhone 5 en €547 voor de iPhone 4S. Er zit dus zo'n €150 prijsverschil tussen de iPhone 5 en 4S. Of dit het prijsverschil waard is hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren.

 

Conclusie Vergelijking iPhone 5 en iPhone 4S

Zoals we eerder al aangaven zijn de verschillen tussen de iPhone 5 en iPhone 4S niet revolutionair. Desalniettemin is de iPhone 5 wel de beste iPhone op dit moment. Of de verschillen tussen beide smartphones jou het prijsverschil waard is ligt natuurlijk aan jou. Hopelijk kun je nu daarover wel een goede beslissing nemen!

 

klik hier voor iPhone 5 aanbiedingen of iPhone 4S aanbiedingen.