iPhone abonnementen vergelijken 2012

vodafone-kpn-tmobile-iphone-abonnementenOp onze website kun je iPhone abonnementen van diverse providers vergelijken op onder andere prijs, aantal belminuten en grootte van de databundel. Wat we helaas niet kunnen tonen zijn services en specifieke diensten die iPhone providers aan hun klanten bieden. Daarom geven we in dit artikel uitleg over de abonnementen van providers, hoe ze zijn opgebouwd, welke diensten bij iPhone abonnementen zitten, en de voor- en nadelen van verschillende iPhone abonnementen.

 

iPhone Abonnement Vodafone

Vodafone biedt abonnementen die zijn samengesteld uit een bel/sms bundel en databundel. Smsen is gratis in Nederland, een service die we ook bij andere providers zullen tegenkomen. Vanaf een belbundel van 200 minuten kun je gratis bellen naar andere Vodafone nummers in Nederland. Gezien het feit dat Vodafone de één na grootste provider van mobiele telefonie in Nederland is, kan dit een erg waardevolle dienst zijn. Belbundel en databundel zijn één maand geldig en kun je niet meenemen naar de volgende maand(en).

Verder biedt Vodafone voordeelpakketten voor bellen en internetten in het buitenland, zodat je in 42 landen (vooral in Europa) uit een bundel kunt bellen en internetten zonder extra kosten. Ook consumenten die veel internetten kunnen een internet voordeel pakket nemen. Daarnaast biedt Vodafone Blox Voordeelbundels, waarvan sommige een overlap hebben met abonnementen of andere voordeelpakketten. Zo is er 'Onbeperkt Vodafone Bellen' Blox waarmee je voor €10 extra per maand onbeperkt kunt bellen naar andere Vodafone nummers in Nederland. Alleen zoals je al hebt kunnen lezen is dit al het geval bij nieuwe abonnementen met een belbundel vanaf 200 minuten. Andere Blox'en zijn 'Zorgeloos SMS', 'Dubbel Internet Blox', en de 'Internet op Reis' Bloxen'. Deze laatste kun je gratis aanzetten, waarna je goedkoper in het buitenland kunt bellen en internetten. Als je echter al een internet voordeelpakket hebt, dan biedt deze Blox geen toevoegde waarde.

Vodafone biedt interessante iPhone abonnementen, maar de mogelijkheden bij abonnementen zijn niet altijd even duidelijk. We adviseren daarom om de Vodafone website en mogelijkheden eerst goed uit te pluizen voordat je een abonnement bestelt.

 

kijk hier voor Vodafone iPhone abonnementen

 

iPhone Abonnement KPN en iPhone Abonnement Hi

KPN, en ook KPN dochter Hi, bieden zogenaamde toestellease abonnementen. Hierbij bestaan abonnementen een een bundel voor belminuten en sms, een databundel en je betaalt een leasebegrag voor de mobiele telefoon. Hierbij zijn mobiele telefoons verdeeld in verschillende categoriën, waarbij je voor goedkopere telefoons minder lease betaalt dan voor duurdere toestellen. Na de abonnementsperiode kun je je mobiele telefoon voor een bepaald bedrag kopen of teruggeven. Ook KPN biedt de mogelijkheid om gratis naar andere KPN klanten te bellen. Met een iPhone KPN abonnement kun je je eventuele overgebleven bel en sms bundel één maand meenemen, maar je databundel niet, deze is één maand geldig. Smsjes komen uit de bundel en zijn dus niet onbeperkt.

Net zoals Vodafone biedt KPN extra voordeelopties op mobiele abonnementen. Zo biedt KPN de OpWeg optie, waarbij je voor €3,50 per maand beschikt over een gesproken KPN navigatiesysteem op je smartphone. Tevens beschikt KPN over meer dan 1000 WiFi hotpots in Nederland, waarvan je in de Hotspots optie gebruik kunt van maken. Een populaire extra optie is KPN Spotify, waarbij je toegang hebt tot deze populaire muziek streaming dienst. Verdere KPN abonnementsopties zijn onder andere een EU internetbundel, een buurland bundel voor klanten die in een grensstreek wonen, en een weekend en avondbundel voor klanten die veel op die periodes bellen.

Met KPN kun je je abonnement samenstellen naar keuze en KPN biedt het ook diverse interessante opties die je erbij kunt bestellen.

 

kijk hier voor KPN iPhone abonnementen en kijk hier voor Hi iPhone abonnementen

 

iPhone Abonnement T-mobile

Er zijn drie verschillende T-mobile iPhone abonnementen: Smart Start, Smart Plus, en iSmart. De verschillen tussen deze iPhone abonnementen bestaan uit het aantal belminuten, grootte van de databundel, en datasnelheid. Smsen is onbeperkt bij een iPhone iSmart abonnement. Wat je eventueel overhoudt uit je bundel blijft 2 maanden houdbaar. Daarnaast biedt ook T-mobile voordeelbundels zoals voordeel belbundels, voordeel sms bundels, internet voordeelbundels en een muziekbundel. Met deze muziekbundel kun je gebruik maken van T-mobile Deezer, een concurrerende muziekstreamingdienst van Spotify. Verder zijn deze bundels vergelijkbaar met bundels van de concurrenten Vodafone en KPN.

 

Kijk hier voor T-mobile iPhone abonnementen

 

Alle Nederlandse iPhone providers bieden consumenten de keuze om afzonderlijk een belbundel en databundel te kiezen. Ook bieden de providers extra bundels voor meer belminuten, een grotere databundel en bundels om in het buitenland goedkoper te bellen en te internetten. Wel zijn er enkele opties, bundels waarin de Nederlandse iPhone abonnement aanbieders verschillen. Deze verschillen hebben we in de volgende tabel samengevat. Heb je nog vragen, reacties of opmerkingen over de diverse iPhone abonnementen? Laat het ons weten in de comment box onder de tabel.

 

 

Dienst/Service Vodafone KPN/Hi  T-Mobile
Belminuten meeneembaar  niet 1 maand 2 maanden
Databundel meeneembaar niet niet 1 maand
Gratis bellen naar andere klanten mogelijk mogelijk niet mogelijk
Onbeperkt SMS ja nee bij iSmart abo
Toestellease nee ja nee
Muziekdienst geen Spotify Deezer