iPhone 5S

De iPhone 5S is de nieuwe topsmartphone van Apple en opvolger van de iPhone 5. Apple heeft de iPhone op verschillende punten weer verbeterd. Zo zit in de iPhone 5S een snellere processor, een betere camera en beschikt de 5S over een vingerafdrukscanner.

De iPhone 5S kwam tegelijkertijd uit met een budgetvariant, de iPhone 5C.

iPhone 5S Simlockvrij kopen

Wil je een goedkope iPhone 5S bestellen?

studentmobiel  coolblue-logo   bolcom-logo

   iPhone-5S-achterkant

 

Review

iPhone 5S Review

Sinds 2007 preseteert Apple elk jaar een nog nieuwe iPhone. Dit jaar presenteert Apple voor het eerste twee nieuwe smartphones: de iPhone 5S en iPhone 5C. Van deze twee is de iPhone 5S het premium model en hiermee de opvolger van de iPhone 5.

 

iPhone 5 Hardware: Vingerafdruk Scanner

De meeste revolutionaire innovatie aan de iPhone 5S is de vingerafdrukscanner in de Home-button. Deze scanner kun je gebruiken om je iPhone te unlocken. Aangezien dit een stuk sneller gaat dan je iPhone aanzetten en unlocken met een code, is dit een welkome vernieuwing. We denken dat als je de scanner gewend bent, dat je niet meer terug wilt naar de oude manier om je telefoon te unlocken.

 

Qua scherm en behuizing is de iPhone 5S bijna identiek aan zijn voorganger. Ook de iPhone 5S heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 1136 bij 640. In tegenstelling tot de Android fabrikanten Samsung, HTC of Sony heeft Apple ervoor gekozen om niet de resolutie van het scherm te verhogen. We moeten zeggen dat we dit ook prima vinden. Het scherm is gewoon scherp en helder en volgens ons heeft het weinig toegevoegde waarde om nog meer pixels in het scherm te proppen. Een voordeel van een lagere resolutie is trouwens dat het de accuduur verlengt.

De behuizing van de iPhone 5S bestaat uit geanodiseerd aluminium dat boven en onder geflankeerd wordt door een strook van glas. Als je zo iemand bent die zijn of haar telefoon snel laat vallen, adviseren we een hoesje te kopen, want glas breekt relatief snel. Apple introduceert met de iPhone 5S nieuwe kleuren, want naast het vertrouwde zwart, kun je ook een gouden iPhone 5S en zilveren iPhone 5S kopen.

 

De Camera van de iPhone 5S is een evolutie ten opzichte van de iPhone 5. De camera van de iPhone 5S is ook 8 megapixels, maar deze nieuwe iPhone beschikt wel over een dual-led flitser, waardoor vooral foto's in donkere omgevingen beter moeten lukken. Daarnaast kan de camera, door gebruik te maken van een grotere sensor, meer licht opvangen. Daarnaast heeft de iPhone 5S enkele nieuwe camere functies. Ten eerste kun je slow motion video's maken. In deze modus neem je 120 frames per seconde op (dat is veel). Na het opnemen van de video kun je de video nog bewerken en zo bijvoorbeeld bepaalde momenten in slowmotion afspelen. Een andere functie is burst-modus. In burst-modus schiet de camera 10 foto's per seconde (voor zolang je wilt en je opslaggeheugen het toelaat) en kun je hierna de foto's kiezen die je wilt bewaren.

 

De iPhone 5S is een stuk sneller dan zijn voorganger dankzij de nieuwe A7 processor, die voor het eerst 64 bits is. Maar eigenlijk merk je het snelheids verschil met de iPhone 5 niet zo vaak, want met meeste taken was en is de iPhone 5 razendsnel. Waar je het verschil kunt merken is bij games. Ook maakt de nieuwe processor functies mogelijk als de eerderbesproken slowmotion video's, en burst-modus.

 

iPhone 5S Software: iOS7

Samen met de nieuwe iPhone presenteert Apple ook iOS7. Voor het eerst sinds 2007 verandert Apple echt het design van het besturingssysteem. De iconen zijn een stuk platter geworden en ook de kleuren zijn feller geworden. Onze ervaring is dat het even wennen was, maar dat het daarna erg fijn werkt.

 

iPhone 5S Internet en Connectiviteit

De iPhone ondersteunt alle 4G banden die in Nederland gebruikt worden, dus je kunt razendsnel internetten via het mobiele netwerk. Daarnaast kun je natuurlijk ook internetten via draadloze netwerken, zoals het WiFi dat je wellicht thuis hebt of op je werk. Verder beschikt de iPhone 5S over Bluetooth 5.0 en GPS voor navigatie.

 

iPhone 5S Kopen

Deze nieuwe iPhone 5S is weer een vooruitgang ten opzicht van zijn voorganger. Op vele punten een kleine vooruitgang, zoals de snelheid en camera, maar de vingerafdruk scanner is zeker revolutionair. Kijk bij onze abonnementen voor de goedkoopste iPhone 5S abonnementen en bij onze webshops voor een goedkope iPhone 5S zonder abonnement.

 

Specificaties

Specificaties iPhone 5S

Afmetingen (hxbxd in mm) 123,8 x 58,6 x 7,6
Gewicht (gram) 112
Gesprekstijd

afhankelijk van gebruik

Batterij Li-Ion
Processor

Apple A7. quadcore processor

Intern geheugen 1 GB werkgeheugen
Extern geheugen 16GB, 32GB, 64GB
Scherm 4,0 inch
Schermresolutie 1136 x 640 pixels
Pixeldichtheid 326 PPI
Camera resolutie (MPix) 8,0. 1,2 megapixel voor
Besturingssysteem iOS7
Media Alle standaarden
Mobiele verbinding 2G, 3G, LTE
WLAN/WiFi 802.11 a/b/g/n
GPS A-GPS
Bluetooth 5.0
USB Nee
NFC Nee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonnementen

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de iPhone 5S, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de iPhone 5S!