iPhone 5C

De iPhone 5C wordt op 10 september 2013 samen met de iPhone 5S gepresenteerd. De iPhone 5C is de goedkopere van deze twee en het verschil met de iPhone 5C zit hem in de behuizing (kunststof), en snelheid. Lees onze review voor onze bevindingen met de iPhone 5C.

iPhone 5C Simlockvrij kopen

Wil je een goedkope iPhone 5C bestellen?

typhone  belsimpel-logo  studentmobiel

   iPhone-5C-voorkant

 

Review

iPhone 5C Review

Met de iPhone 5C breekt Apple met een breuk. Voor het eerste in de historie van het bedrijf, brengt het 2 iPhones tegelijkertijd uit. Waar de iPhone 5S de klassieke high-end dure smartphone is, is de iPhone 5C de hippe, kleurige en iets goedkopere iPhone 5. Maar ja, wat noemen we goedkoper, want de iPhone 5C is zeker niet goedkoop.

 

iPhone 5C Hardware: een iPhone 5 in een andere behuizing

Dat de iPhone 5C een 'goedkoper' model is, zien we aan de behuizing. Deze is namelijk van polycarbonaat, dus plastic. Smaken verschillen natuurlijk, maar de meeste mensen vinden dit toch goedkoper in de hand voelen. Ook qua kleuren breekt Apple met een trend, want de iPhone 5C komt uit in allerlei felle kleuren, zoals feel, blauw, roze, groen en wit. Daarnaast zijn er ook speciale hoesjes verkrijgbaar in felle kleuren. In deze hoesjes zitten gaten zodat het een bont geheel wordt. We denken dat Apple hiermee een jonger publiek wil aanspreken. Een voordeel overigens van de plastic behuizing is dat deze minder snel breekt dan glas als je je iPhone op de grond laat vallen.

iPhone 5C-kleurtjes

Kijk, Allemaal Kleurtjes!

 

Van binnen lijkt de iPhone 5C net een iPhone 5. Zo beschikt de iPhone 5C over dezelfde processor, dezelfde 8 megapixel camera met lens en het zelfde 4 inch scherm. Aangezien de iPhone 5 natuurlijk een prima smartphone 5 was, is hier natuurlijk niets mis mee. Wel ondersteunt de iPhone 5C 4G, in tegenstelling tot de iPhone 5. 

De iPhone 5C komt uit in een versie met 16GB, 32 GB en 64 GB. Omdat het opslaggeheugen niet uitbreidbaar is, moet je het hier dus mee doen. Denk vantevoren dus goed na hoeveel je opslaggeheugen je nodig hebt voor MP3's, foto's etc.

 

iPhone 5C Software

Deze iPhone beschikt ovet het spiksplinternieuwe iOS7. In onze iPhone 5S review kun je meer lezen over dit nieuwe besturingssysteem.

 

iPhone 5C Internet en Connectiviteit

Zoals je net kon lezen ondersteunt de iPhone 5C 4G internet. 4G is de nieuwe standaard voor mobiel internet en sneller dan 3G. Wel heb je voor 4G nu nog meestal een speciaal (lees duurder) abonnement nodig. Je kunt ook prima browsen en berichten sturen via 3G, dus daarvoor heb je 4G niet nodig. Het verschil met 4G merk je eigenlijk alleen bij het streamen van video's en downloaden van bestanden.

Verder beschikt deze iPhone over GPS, waardoor je hem kunt gebruiken als navigatie apparaat. Daarnaast kun je verbinden met andere apparaten via Bluetooth.

 

iPhone 5C Bestellen in Nederland

De iPhone 5C mag dan als goedkoper aangekondigd zijn, goedkoop is deze iPhone echt niet. Aan de andere kant is de iPhone 5C wel een smartphone met prima specificaties en samen met de populairste app market ter wereld, denken we wel dat de iPhone 5C een betere telefoon is dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4 Mini of HTC One Mini. Deze laatste twee toestellen zijn echt wel aanzienlijk goedkoper.

Als je de iPhone 5C wilt kopen met internet, kijk dan in ons overzicht voor de beste iPhone 5C abonnementen. Hier vind je gemiddelde iPhone 5C abonnementsprijzen, zodat je echt goed kunt vergelijken. Ook kun je de belbundel en databundel aanpassen, en zo je abonnement samenstellen naar wens. Kijk bij onze shops hierboven voor een iPhone 5C zonder abonnement.

 


Specificaties


Specificaties iPhone 5C
Afmetingen (hxbxd in mm) 124,4 x 59,2 x 8,97
Gewicht (gram) 132
Gesprekstijd

afhankelijk van gebruik

Batterij Li-Ion
Processor

Apple A6. 1,3 GHZ dualcore

Intern geheugen 1 GB werkgeheugen
Extern geheugen 16GB, 32GB, 64GB
Scherm 4,0 inch
Schermresolutie 1136 x 640
Camera resolutie (MPix) 8,0. 1,2 megapixel voor
Besturingssysteem iOS7
Media Alle standaarden
Mobiele verbinding 2G, 3G, LTE
WLAN/WiFi 802.11 a/b/g/n
GPS A-GPS
Bluetooth 5.0
USB Nee
NFC Nee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de iPhone 5C, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de iPhone 5C!