iPhone 5

Op 12 september heeft Apple de iPhone 5 gelanceerd. Dat is precies op tijd want de concurrentie heeft niet stil gezeten heeft.

Dit jaar zijn al enkele zeer mooie Android smartphones op de markt zijn verschenen, waar de Samsung Galaxy S3 en HTC One X de twee grootste concurrenten zullen vormen voor de iPhone 5.

iPhone 5 Simlockvrij kopen

Wil je een goedkope iPhone 5 bestellen? Bij de volgende webshops kun je iPhone 5 prijzen checken:

 belsimpel-logo studentmobiel   typhone

   iPhone4S a

 

Abonnementen

 

 

Review

iPhone 5 Review

In deze review informatie over de specificaties, de software, en natuurlijk alle iPhone 5 aanbiedingen.

Uiterlijk
Je kunt zoals altijd weer een zwarte en een witte iPhone 5 kopen. De iPhone 5 is groter dan de eerdere iPhones. Dat wil zeggen, de iPhone 5 is hoger, maar niet breder dan de iPhone 4S. Hierdoor kun je de telefoon nog steeds makkelijk in je hand houden. Het blijft zelfs mogelijk om de iPhone 5 met één hand te bedienen. Het is ook meteen de dunste en lichtste iPhone ooit, ondanks het grotere formaat. Dit levert, net als bij eerdere edities, weer 6 typen op:

- Zwarte iPhone 5 16GB
- Zwarte iPhone 5 32GB
- Zwarte iPhone 5 64GB
- Witte iPhone 5 16GB
- Witte iPhone 5 32GB
- Witte iPhone 5 64GB

Beeldscherm
Het scherm van de iPhone 5 is groter. Dat is waarschijnlijk al duidelijk. Het formaat is 4,0 inch. De resolutie bedraagt maar liefst 1136 bij 640 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Dit is een immense dichtheid. Het RETINA-display is daarnaast helderder en de kleuren zijn realistischer geworden.

Hardware iPhone 5
Op alle aspecten heeft Apple de iPhone 5 verbeterd. Zo is bijvoorbeeld de WiFi-antenne verbeterd, de accuduur is verbeterd, de camera is verbeterd, enzovoorts. Een nieuwe processor, de Apple A6-chipset is, volgens Apple zelf, 2 keer krachtiger met het maken van berekeningen én met grafische elementen. Een ander opvallend aspect is de aanwezigheid van 4G, in de vorm van LTE, maar daar heb je in Europa (nog) niets aan.

Camera's
De camera aan de achterzijde heeft een kwaliteit van 8,0 megapixel. Dit zegt niet veel over de kwaliteit van de te maken foto's zelf. Door middel van veel verbeteringen, onder andere in de positionering van de camera en verbeteringen van de lens, moet de kwaliteit van de foto's nog veel beter worden dan dat al het geval was bij de iPone 4. Beide camera's hebben de mogelijkheid om video's te schieten in HD. De camera ondersteunt Full HD, met 1080p. De frontcam HD-ready, wat overeenkomt met 720p. Het aantal microfoons op de iPhone 5 is vergroot tot maarliefst 3 exemplaren voor optimale geluidskwaliteit bij het bellen en bij het maken van video's.

Accessoires
Doordat de iPhone 5 een stuk dunner is dan haar voorgangers moest Apple wat zaken veranderen in de positionering en het formaat van de hardware componenten. Een van die onderdelen is de Apple connector. De iPhone 5 beschikt over een nieuwe kleinere connector. Een adapter komt beschikbaar die de oude connector kan omvormen tot de nieuwe, kleinere connector.

Software
iOS6 is standaard geïnstalleerd op de iPhone 5. Deze software biedt veel verbeteringen ten opzichte van eerdere versies. Op de iPhone 5, met een langer beeldscherm, resulteert dit bijvoorbeeld in een extra rij iconen, waardoor je dus voortaan over 5 rijen iconen kunt beschikken. Het grotere beeldscherm biedt ook een andere aanpak van applicaties, die gewend zijn aan het oude formaat van de iPhone-schermen. Oude apps blijven gewoon te gebruiken op de iPhone 5. Indien een iPhone-applicatie niet wordt aangepast dan zul je deze in normaal formaat blijven zien, met zwarte randen aan onder en bovenkant.

iPhone 5 kopen
Je kunt de iPhone 5 vanaf 28 september kopen in Nederland. Bovenaan deze pagina vind je alle iPhone 5 aanbiedingen.
De iPhone 5 is te koop met een 1-jarig abonnement en met een 2-jarig abonnement. Wanneer beschikbaar vind je de iPhone 5
prijs, los of met abonnement, bovenaan deze webpagina.

Specificaties

Specificaties iPhone 5

Afmetingen (hxbxd in mm) 123.8 x 58.6 x 7.6
Gewicht (gram) 112
Gesprekstijd

460 minuten

Batterij Tot 225 uur standby
Processor

 Apple A6

Intern geheugen n.n.b.
Extern geheugen 16GB, 32GB, 64GB
Scherm 4,0 inch
Schermresolutie 1136 x 640
Camera resolutie (MPix) 8,0
Besturingssysteem iOS6
Media Alle standaarden
Mobiele verbinding 2G, 3G, LTE (niet in NL)
WLAN/WiFi 802.11 a/b/g/n
GPS A-GPS
Bluetooth 4.0
USB Nee
NFC Nee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video

Onze collega's van Tweakers bespreken de iPhone 5 in de volgende video review.

 

 

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de iPhone 5, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de iPhone 5!